Wat doet Petje af Zuid-Limburg?


Bij Petje af weekendschool vinden wij het belangrijk dat ieder kind op zoek kan gaan naar zijn of haar eigen talenten en mogelijkheden. Wij willen bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen en leveren hiermee een bijdrage aan een positiever zelfbeeld. De kinderen leren verantwoording te nemen voor hun eigen leven om zodoende (in de toekomst) actief bij te dragen aan de maatschappij.

Op onze locaties in Sweikhuizen en Heerlen ontvangen wij 28 zondagen per jaar, verdeeld over zeven blokken maximaal 18 nieuwsgierige kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar.
Per blok staat een vrijwillige gastdocent centraal die de kinderen vol enthousiasme kennis laat maken met zijn/haar beroep. Zo kan er een blok gaan over 'Muziek' of 'Timmerman'.
Voor de kinderen gaat iedere keer een wereld open wanneer zij een kijkje mogen nemen in het beroepsleven van de gastdocent.

Ook gaan wij op de werkplekken kijken van de gastdocenten, maken ze een presentatie d.m.v. een vlog/powerpoint/toneelstuk en gaan wij op stap naar musea/toneelvoorstellingen en nog veel meer! Wij reizen met het openbaar vervoer en het allerleukste is dat de kinderen helemaal niks hoeven te betalen!